Tony Chocolonely

Tony Chocolonely

http://www.tonyschocolonely.com/

We werken elke dag heel hard om de chocoladewereld 100% slaafvrij te maken. Alles wat we doen, doen we vanuit onze missie. Die bestaat uit drie delen.
 

Crazy about chocolate

Wij zijn gek op chocolade. We willen de allerlekkerste chocolade maken van de beste verse cacao, zonder nare bijsmaak. Wij zien cacao niet als commodity van de world stock market. Daarvoor houden we er simpelweg te veel van.
Daarom kopen we onze cacao rechtstreeks in bij boeren in Ghana en Ivoorkust waar we een langetermijn-relatie mee hebben. Een belangrijke stap richting 100% slaafvrije chocolade.
Verder kopen we onze ingrediënten waar mogelijk Fairtrade-gecertificeerd in. Maar liever gaan we nog een stukje verder. Zoals de biologische melk van Nederlandse koeien waar wij onze chocolademelk van maken bijvoorbeeld.

Serious about people

We zijn behoorlijk serieus als het om mensen gaat. Maar we nemen onszelf vooral niet te serieus.boer-en-reepAls het op cacaoboeren aankomt is het voor ons wel menens: we zullen niet rusten voordat iedereen in de chocoladewereld krijgt waar hij recht op heeft.Zo zijn we bijvoorbeeld ons Bean to Bar project gestart waar een directe handelsrelatie met cacaoboeren centraal staat. Net zo serieus zijn we als het om onze fans, klanten en leveranciers gaat.

Raising the bar

Wij zijn vastbesloten om chocolade te veranderen. Wij willen laten zien dat het ook anders kan door het goede voorbeeld te geven. We hopen hiermee andere (grotere) chocolademakers en verkopers te inspireren ook hun verantwoordelijkheid te nemen. Alleen zo kunnen we de ongelijk verdeelde chocoladewereld veranderen in een 100% slaafvrije.

Terug naar bedrijven overzicht