Find The Fair

Van zaterdag 5 mei tot en met zondag 13 mei is het Fairtrade Week: in het hele land vinden er activiteiten plaats in het teken van eerlijke handel. Stichting Fairtrade Amsterdam geeft vervolg aan de campagne Find the Fair.

 

Find the Fair laat zien dat je op allerlei culturele plekken in Amsterdam de lekkerste fairtrade producten tegenkomt. Een eerlijke kop koffie in de pauze van een indrukwekkend concert. Een faire wijn tijdens een stevig debat. Mooie t-shirts in een museumshop. Lekkere popcorn op het rode pluche in de bioscoop.

Fairtrade producten zijn in ieder geval verkrijgbaar bij Het Concertgebouw, De Balie, De Brakke Grond, De Uitkijk, Eye Filmmuseum, Hortus Botanicus, De Melkweg, Multatuli Huis, Nationale Opera en Ballet, Pakhuis De Zwijger, Paradiso, Scheepvaartmuseum, Tobacco Theater, Studio K en Van Gogh Museum.

 

We hopen dat ook jij extra let op waar je fairtrade producten kunt krijgen!

Stichting Fairtrade Amsterdam wil graag dat steeds meer Amsterdamse bedrijven en organisaties overstappen op fairtrade producten als koffie, thee, chocola, rijst, wijn en bananen met het fairtrade keurmerk. Voor deze producten is een eerlijke prijs betaald, zodat de boeren een inkomen verdienen waar zij en hun gezin op een fatsoenlijke manier van kunnen leven.